Habitat for Humanity Bulgaria
You need to install, upgrade or enable your Flash Player
Новини
Партньори
Сдружение "Самаряни"
 
Начало  »  Новини

Най-голямата глобална кампания за достъп до жилище и жилищни права Build Solid Ground стъпи в Смядово, Търговище и Антоново

Как да осигурим достоен дом за всеки човек? Как да отговорим на предизвикателствата на урбанизацията, при които до 2030 г. трима от всеки пет души в света ще живеят в градове, а населението в гетата ще се удвои, достигайки 2 милиарда души?

През изминалата седмица бяхме в Смядово (12.09), Търговище (13.09) и Антоново (14.09), за да обсъдим с представители на общините там възможностите за обновяване на бедните квартали, и за улесняване на придобиването на права върху земята.

А заедно с местните жители проведохме три доброволчески акции за подобряване на градската среда, включващи изграждане на дървени пейки и почистване на стадиона в град Смядово, боядисване на оградата и съораженията на детска площадка и пейки в парк „Борово око“ в град Търговище и боядисване на фасадите на сградите на община Антоново и Туристическият информационен център, както и освежаване на детска площадка в центъра на града.

Целта ни бе да да покажем, че пътят към устойчивите градове и достойния живот за всеки минава не само през държавни и общински политики, но и през личната ни отговорност и действията ни като граждани и съседи.

Научете повече за Build Solid Ground, глобалната застъпническа кампания на Habitat for Humanity за достъп до жилище и жилищни права, работеща в над 30 страни по света, на http://www.buildsolidground.bg

 

 

« назад

 
Изработен от Сливен НЕТ; Програмиране от Христо Друмев.